Ümit KOZAN-Tahsin GÜNER-Muhammet BAYRAM-Murat VAROL/ ANKARA, () - HAKKARİ ve Iğdır'da yaşanan terör saldırılarının ardından Ülkü Ocakları’nın şehitler için düzenlediği 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşüne Ankara'dan binlerce vatandaş katıldı. Kızılay Meydanında toplanan ülkücüler ve vatandaşlar daha sonra Ak Parti Ankara İl Başkanlığı ve HDP Genel Merkezi’ne yürümek isteyince polis gazlı müdahalede bulundu. Ancak grup içinden bir kaç kişi HDP Genel Merkezi'ni taşlayarak bina önündeki direğe Türk bayrağı astı. 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yurt genelinde düzenlediği, 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü Ankara’da olaylı geçti. Ankara'da yapılan yürüyüş Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş yaklaşık 8 kilometrelik Kızılay Meydanı’na terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdü. 
Kortejin başında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Ankara İl Başkanı Baki Çetinkaya yer aldı. Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığa bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, “Malumlarınız olduğu üzere 20 Temmuz’dan bu güne bir yanda polislerimiz, diğer yanda Mehmetçiklerimiz artan ve azgınlaşan hain saldırıların kurbanı olmuşlardır. Bugün bizler burada, toplantı halindeyken bile memleket evlatları hain pusularda, kalleş tuzaklarda can veriyor. Anaların gözünden yaş, babaların yüreğinden hüzün, çocukların yüzünden acı eksik olmuyor. Elleri kınalanarak gönderilen yiğitler albayrağa sarılarak dönüyor. Şehitlerimizin acısı milletimizin yüreğine adeta bir kor olup düşüyor” dedi. 
Kılavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte bugün bu meydanda toplanan Türkiye sevdalıları, milliyetçi ülkücü Türk gençliği haykırmaktadır: Hepimiz Mehmetçiğiz! Hepimiz şehit oğlu şehit Müslüman Türküz! Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri milli öfke ve infiali alabildiğine tırmandırmıştır. Artık dayanacak, sabredecek, sineye çekecek hal ve takat kalmamıştır. Bu vatan hepimizin anası, bu vatan hepimizin babası, bu vatan hepimiz yâri, velhasılıkelam bu vatan hepimizin namusudur! Türk Milleti namusuyla yaşar ve namusu için ölür! Namussuzlar ordusu asla galip gelemeyecektir. Allah’a çok şükür zafer inananlarındır!" 
HDP GENEL MERKEZİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Kızılay meydanında bulanan kabalıktan bir grup HDP Genel Merkezine yürüyüşe geçti. HDP binasının önüne bulunduğu sokağa gelen yaklaşık 50 kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Polis HDP binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Binaya girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın artması üzerine grupta bulunan bazı kişiler polis barikatını aşarak HDP binasını taşladı. HDP tabelasını kıran grup daha sonra bina önündeki direğe Türk bayrağı astı. Polis daha sonra gazlı müdahalede bulunarak grubu sokaktan çıkardı.
KIZILAY ARA SOKAKLARI KARIŞTI 
Bu arada Kızılay meydanında toplanan kalabalıkta bulunan bazı gruplar, Yüksel ve Meşrutiyet caddelerinde yürüyüşe geçip Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’na gitmek istedi. Polis gruba izin vermedi. Yürüyüşe devam etmek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Gruptan bazıları polis müdürleriyle tartışarak, 'Bizler sizler için, şehitlerimiz için, yüreğimiz yandığı için bu yürüyüşü yapıyoruz, sizler bizlere gaz sıkıyorsunuz. Gidin hainlere sıkın bu gazı' diye tepki gösterdi. Kızılay'da geniş güvenlik önlemlerini devam ediyor. 
FOTOĞRAFLI