Kayra, 2010'da henüz 3 yaşındayken kapısı açık bırakılan banyoya girdi. Temizlik maddelerini içti. Ailesi tarafından hemen hastaneye yetiştirildi. Ancak iç organlarının hasar gördüğü tespit edildi. Bursa'da iki kez ameliyat geçirdi. Ardından Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da 28 cerrahi operasyon geçirdi. Midesinin bir bölümü alınırken, ağız içi, böbrekleri ile diğer organlarına da müdahale edildi. Yemek borusu zarar gördüğü için de karnından beslenmeye devam etti.

Kayra Sağlık Bakanlığı tarafından 8 ay önce de ABD'ye gönderildi. Ohio kentindeki Cincinnati Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde ise 25 ameliyat geçirdi. Ancak tedavinin süresi belirsizdi. Kaymakamlık tarafından başlatılan yardım kampanyasının da Mart ayında sona ereceği kaydedildi.
Anneanne Meral Güneş, bu nedenle yardım beklediklerini söyledi. Şöyle devam etti: "Devletimiz ve milletimizden Allah razı olsun. Torunumun giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanıyor. ABD'deki bu masraflar 20 bin TL'yi buluyor. Ancak eşim sanayide işçi olarak çalışıyor. Evimiz ise kirada. Kayra'nın anne ve babasının ABD'de olması nedeniyle onların ev kiralarını da biz ödemekteyiz. Tedavinin ne kadar süreceği de belirsiz. Bu nedenle aile adına açılan kampanyadaki para bitti. Duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda da yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Kaynak : Takvim