Kastamonu Belediyesi tarafından hazırlanan Seyrangah Tepesi’ne yapılması planlanan yaşam merkezi projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın girişimleri sonucu Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Seyrangah Tepesi Projesi, ihaleye çıktı. Belediye Hizmet Binasında gerçekleştirilen ihaleye, iki firma teklifte bulundu. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 558 bin 105 TL tutan Seyrangah Tepesi Projesine, Kızılkaya İnşaat’ın sahibi Erdal Kızılkaya 1 milyon 214 bin 74 TL ve Kaya İnşaat’ın sahibi Şeref Kaya ise, 1 milyon 378 bin 307 TL teklifte bulundu.
Kastamonu Belediyesi, Seyrangah Tepesi projesi için yüklenici firmaya 1 yıl süre verirken, ihaleye teklif veren firmaların evraklarını inceledikten sonra, kararını açıklayacak.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde verdikleri sözlerin alt yapısını hazırladıklarını ve bu projelerin önümüzdeki günlerde tek tek yapım ihalesine çıkılacağını belirterek, bu kapsamda Seyrangah Tepesi projesinin ihale edildiğini söyledi.
Yüklenici firmaya 1 yıl süre tanıdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Seyrangah Tepesi projesine fazlasıyla önemsediklerini söyleyerek, “Seyrahgah Tepesi, Kastamonu’yu ziyaret edecek olan misafirler için bulunmak bir mekandır. Seyrangah Tepesi projesi, Şehitler Anıtı’ndan başlayacak ve bölgede doğal bir park alanı oluşacak. Şehitler Anıtı’ndan yürüyüş yolu ile Saat Kulesi’ne gidilecek. Saat Kulesi’nde de bir seyir kulesi olacak. Oradan da teleferik ile kale yoluna çıkılacak” dedi.
Bunun ilk kısmının ihale edildiğine dikkat çeken Tahsin Babaş, Seyrahgah Tepesi’nin yüksekliği ve bulunduğu konum itibariyle şehri tamamıyla görebilecek bir yerde olduğunu ifade ederek, “Seyrahgah Tepesi’nde, yaşam merkezleri, parklar, kafeterya, yemek salonları, yürüyüş parkurları gibi mekanlar olacak. Burada otopark sorunu olmayacak. Vatandaşlarımız, nezih ve ferah bir ortamda gelen misafirleriyle burada yemek yiyebilecek ve sohbet edebilecekler. Ayrıca tepenin yüksekliği nedeniyle de şehri izleyebilecekler” diye konuştu.
Öte yandan, Başkan Babaş, 3 Haziran Çarşamba günü saat 09.00’da geniş katılımlı bir basın toplantısıyla Seyrahgah Tepesi projesinin detayları hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapacak.