TRABZONSPOR, Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasının açılış maçında evinde Torku Konyaspor karşısında alacağı galibiyetle zirve grubunun içinde kalmayı amaçlıyor.
Çok iyi başladığı ligde son iki maçında Avni Aker’de Galatasaray’a 1-0 ve deplasmanda Osmanlıspor’a 3-1 yenilerek taraftarlarını üzen bordo mavililer, Torku Konyaspor karşısında alacağı galibiyetle kötü gidişi sonlandırarak taraftarlarıyla barışmak istiyor.
İKİ ÖNEMLİ EKSİK
Trabzonspor'da Osmanlıspor maçında 4 sarı kart sınırını doldurduğu için cezalı duruma düşen Stephane Mbia ile sakatlığı nedeniyle hafta boyunca antrenmanlara çıkamayan Mehmet Ekici, Torku Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Sakatlıkları süren Bourceanu ve Bosingwa da yarınki maçta görev yapamayacak. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’ndaki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.
KALE ESTEBAN'IN
Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze'nin Torku Konyaspor maçında cezalı Mbia’nın yerine Medjani’yi, sakat Mehmet Ekici’nin yerine ise Özer’i oynatması bekleniyor. Ayrıca son haftalardaki form düşüklüğü nedeniyle eleştiri alan ve dün akşamki antrenmanı da dizindeki ağrı nedeniyle yarıda bırakan kaleci Onur'un yerine de Esteban Alvarado'nun forma giymesi bekleniyor.
TORKU KONYASPOR İLE 29’UNCU RANDEVU
Trabzonspor ile Torku Konyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 29'uncu kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 28 maçta, Trabzonspor’un galibiyetlerde 14-7 üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo mavililer söz konusu maçlarda 42 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 30 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti 1991-92 sezonunda Karadeniz ekibi 4-0'lık sonuçla elde etti.