Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını kınamak amaçlı düzenlediği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP eş başkanları, BDP eş başkanları, Meya-Der, Kesk, STK temsilcileri, belediye ve il encümenleri ile on binlerce kişi, Bulvar Caddesi üzerinde bulanan HDP binası önünde toplandı. Burada ellerinde Türkçe ve Kürtçe “Şengal Kobani ulusal onurumuzdur, Hakkari uyuma Kobani’ye sahip çık, Rojava Şengal toprağa ve kültüre sahip çıkma savaşıdır, Yurtseverliğin ve onurun ölçüsü Kobani’yi savunmaktır” pankartları bulunan on binlerce kişi değişik sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Ön saflarda yerini alan belediye eş başkanları ve beraberindekiler Bulvar Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesi’ne, buradan da yol kenarında bekleyen zırhlı araçların arasında geçiş yaparak Hakkari Valiliği’ne doğru yürüyüşlerini sürdürdüler.
Onlarca zırhlı aracın güvenlik önlemleri aldığı Hakkari Valiliği önündeki Konak Caddesi üzerinde toplanıldı. Güvenlik güçleri kalabalığı uzaktan izledi. Burada Kürtçe konuşan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temal, "Rojava ve Kobani kentlerinde IŞID terör örgütünün Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği vahşi katliamlar var. Terör örgütü IŞİD’in katliamlarını nefretle kınıyoruz" dedi.
Başkan Temel daha sonra Türkçe konuşarak, demokratik haklarını kullandıklarını, gençlere seslenip taşkınlık çıkartmamaları yönünde uyardı. Binlerce kişi zırhlı araçların arasında geçerek sessiz bir şekilde dağıldı.