Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi mahkumları kutlu doğum haftası kutlama programı düzenledi.
Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi mahkumları’nın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına Niğde İl müftüsü Alaaddin Gürpınar, Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi Müdür, Necati Karacık, Cezaevi Öğretmeni Ali Çınar ve mahkumlar katıldı.
Programda konuşma yapan Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar “ Dünya bize emanet edilmiş bizde birbirimize emanet adilmişiz. Koca dünya bütün nimetleriyle gökler, dağlar, denizler, ırmaklar, canlı ve cansız bütün mahrukat insanoğlunun emrine verilmiştir” dedi.
Gürpınar “ Bu acılar zaman zaman sizi çocuklarınızdan, eşinizden ve sevdiklerinizle beraber olmayışınız sizi üzüyor. Ama Allah’ın peygamberinin ve diğer peygamberlerinin de Kuran-ı Kerimde anlatılan şekli ile anladığınıza göre onlarında çok büyük imtihanlar dan geçtiği muhakkaktır. En zor imtihanları Alla hu tela en çok sevdiği kullar üzerinde deneyerek imtihan edermiş” diye konuştu.
Niğde İl Müftüsü konuşmasının ardından mahkumlar arasında yapılan kuran okuma, 40 hadis okuma yarışması ve peygambere mektup gibi çeşitli alanlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren mahkumlara ödüllerini verdi.
Ödül töreninin ardında hatıra fotoğrafı çekildi ve çıkışta da programa katılan mahkumlara lokum ve bisküvi dağıtıldı.