Gümüşhane’de, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Telekom Fen Lisesinde ‘Verimli Ol, Hedefine Ulaş’ konulu konferans verildi.
Okulun Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Makine Mühendisi Çağatay Çağrı Çankaya, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, ”Ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasını ve rekabet gücünü belirleyen temel unsurlar işletmelerin, kurum ve kuruluşların verimlilik esaslı yapılanmaları, hizmet ve ürün üretebilmeleridir. Verimlilik, insan gücü ve çevreyi gözeterek kaynakların etkin kullanımı ile yüksek katma değer yaratacak şekilde doğru ürün ve hizmetleri üretmek anlamına gelmektedir. Ulusal kalkınmanın ve sürdürülebilir rekabetin önemli bir unsuru olan verimliliğin artırılmasına yönelik ulusal düzeyde yapılan çalışmalarda öncelikli olarak toplumun her kesiminde ve her ferdinde verimlilik bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması bir gerekliliktir. Verimlilik Haftasının diğer günlerinde ve yıl boyunca ilimizde verimlilik farkındalığın artırılması, yenilikçilik, temiz üretim, KOBİ’lerin kurumsallaşması, verimlilik-ekonomik büyüme ilişkisi ve benzeri konuların ele alındığı toplantı, seminer, konferans ve paneller gerçekleştirilecektir. Verimlilik Haftası etkinliklerimize katılan, destek veren sizlere teşekkür eder, ülkemizin kalkınma ve büyüme yolundaki tüm engelleri ancak verimlilik artışına daha fazla önem vererek aşabileceğine olan inancımı bir kez daha tekrarlayarak saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.
Konuşmaların ardından konferansı gerçekleştiren Makine Mühendisi Çağatay Çağrı Çankaya, ilk olarak öğrencilere verimlilik konulu kısa film izlettirdi. Verimlilik nedir? Verimlilik dediğimizde aklımıza neler geliyor? Verimliliği etkileyen faktörler, dünyada ve ülkemizde verimlilik çalışmaları, bizlere düşen görevler nelerdir? konu başlıkların sunum gerçekleştiren Çankaya, daha sonra verimlilik konusunda geçtiğimiz yıl birinci olan Verimlilik konulu kısa filmi izleterek sunumunu tamamladı.
Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş katkılarından dolayı İl Müdürü Hakan Topaç ve Makine Mühendisi Çağatay Çağrı Çankaya’ya ederek, verimlilik bilinci hakkında öğrencilerde farkındalık oluştuğunu ifade etti.