Sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşaması için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evinin ek hizmet binalarını tamamladı.

Karşıyaka Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü öncesinde, sokak hayvanları için bir yatırıma imza atarak, Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evinin ek hizmet binalarını tamamladı. Kapalı ve açık toplam 30 odası bulunan yeni yaşam alanında; köpek bakım odası, iki adet muayene odası, bir ameliyathane, veteriner hekim odası, kayıt odası ve köpek sahiplenmek amacıyla tesise gelenler için bekleme odası inşa edildi. Hayvanların sosyalleşmesi ve oyun oynaması için de 300 metrekarelik çim alan oluşturuldu.

Can dostlar ile sahiplerini daha sosyal ve eğlenceli ortamlarda bir araya getirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Pati Festivalinin hazırlıklarını da tamamladı. 8 Ekim Pazar günü 12.00’de başlayacak olan festival, Farmina Pet Foods Türkiye ile ortaklaşa düzenlenecek. Festivale katılan her köpek için form doldurtularak Köpek Bakımevine 5 kilogramlık bağış yapılması sağlanacak. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verileceği, etkinliklerin gün boyu aktiviteler gerçekleştirilecek devam edeceği kaydedildi. Festival ile ilgili 324 44 19 – 324 44 39 numaralı telefonlardan bilgi alınabileceği dile getirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hayvanlara önem verdiklerini ifade ederek, "Can dostlarımıza önem veriyor, onların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Örnekköy Geçici Köpek Bakım evimizi daha modern bir hale getirmenin mutluluğunu yaşıyor ve köpekleri sahiplenmek isteyen hayvanseverleri tesisimize bekliyoruz. 8 Ekim’deki Pati Festivalimize tüm Karşıyakalıları bekliyorum" dedi.