Muş Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında 2017 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve ilgili kamu, kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Muş Valisi Aziz Yıldırım, 15 Temmuz 2016 günü yapılan hain kalkışmayı, kalkışmanın birinci yıldönümü münasebetiyle şiddetle kınadığını söyledi. Hainlerle olan mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini ifade eden Vali Yıldırım, Muşlu vatandaşlara göstermiş oldukları destansı direniş ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Koordinasyon toplantılarının yardımlaşmanın artırılmasına büyük katkı sağladığını hatırlatan Vali Yıldırım, “Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılması ve yatırımların daha hızlı gerçekleştirilmesinde koordinasyon toplantıları büyük katkılar sağlamaktadır. Bu toplantıda, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi, yatırımlarının gerçekleşmesi ve bu yatırımlarla ilgili karşılaşılan sorun ve dar boğazlar görüşülerek koordinasyon gerektiren hususlarda kararlar alınacaktır” dedi.

Yatırım programında yer alan projelerin toplam bedelinin 2 milyar 886 milyon 349 bin 705 TL olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, “Projelerin önceki yıllar harcaması 1 milyar 17 milyon 281 bin 111 TL, yatırım projelerinin 2017 yılı ödeneği ise 389 milyon 555 bin 437 TL’dir. Genel toplamda yatırımlarımız için 2017 yılı Temmuz ayına kadar 50 milyon 521 bin 535 TL harcama yapılarak, yüzde 13 oranında nakdi gerçekleşme ve yüzde 57 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2017 yılı Temmuz ayına kadar tamamlanan yatırım proje sayısı 94, devam eden proje sayısı 172, ihale aşamasındaki proje sayısı 71 ve başlanmayan proje sayısı ise 283 adettir. İlimizde inşaat mevsiminin kısa sürmesi nedeniyle devam eden projeler ve bu yıl yeni gerçekleşecek projelerle ilgili çalışmalara, hazırlıklara ve ihalelere hız verilerek zaman kaybetmeden işe başlanması gerekmektedir. 2018 yılı proje taslaklarının hazırlanıp Kalkınma Bakanlığına gönderildiği döneme girmiş bulunmaktayız. 2018 yılında ilimize daha fazla yatırım ve proje kazandırmak açısından yatırımcı kurum amirlerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini özellikle rica ediyorum. Koordinasyon kurulu toplantısında, mülki ve mahalli yöneticiler tarafından dile getirilen, koordinasyon ve işbirliği gerektiren hususların, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerine getirilmesi ve alınan kararlar hakkında gerekli iş ve işlemlerin zamanında yapılarak valiliğimize bilgi verilmesi gerekmektedir. Toplantının; ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını, ilimizde kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasında görev alan mesai arkadaşlarıma ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.