Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kurulda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kurul toplantısının hayırlı olmasını diledi. Sağlıklı Kent Konseyi’nin kuruluşundan bahseden Ataç, “1999 yılında belediye yönetimine geldiğimizde şehre bakış açımız farklı idi. Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı şehirler adı altında çalışmalar yapılıyordu. Bursa öncelikle üye oldu. Biz de onları hedefleyerek yaptığımız çalışmalar sonunda 2002 yılında sağlıklı şehirlere dahil olduk. Esasında kentin bütününün girmesi önemliydi ve biz o dönemden sonra kenti bir takım sağlık planları hazırlanarak yolumuza devam ettik. Avrupa’da ilk 50 arasına giren belediyeydik. Sağlıklı Kent Konseyi’nin hayata geçmesi 2001 yılındaki meclis kararımızla başladı. Şuanda 6’ıncı fazdayız. Bu konuda Tepebaşı 12 şehirden bir tanesi” dedi.
Sağlıklı şehir planının yapıldığından bahseden Ataç, “Kentin strateji planı hazırlanması için öncelik oldu. Tüm sivil toplum kuruluşları bu hareketin içinde yer aldı. Neticede 2002 yılında projeye girmemiz ve diğer ayakların noksan olması sıkıntılıydı ama bugün şehrin her yerinde çalışmalar sürecek” diye konuştu.
Ataç’ın açılış konuşmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Programın gündemi okunarak devam eden kurulda dönem çalışmaları bildirildi. 67 kişinin katıldığı kurulda Serpil Çamoğlu başkan seçildi. 12 adayın başvurduğu yürütme kuruluna ise 10 kişi seçildi.