Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, üniversitenin kalite yönetim sistemine geçişi için başlatılan ‘TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ eğitimini başarıyla tamamlayan akademik personeline sertifika verdi.
Üniversitenin kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sistemini öğrenmek, birbiriyle ilgili olan karşılıklı etkileşimde bulunan birimlerin politikasını, hedeflerini belirlemek, bu hedefleri gerçekleştirmek için akademisyenlerle idari personellerin Türk Standartları Enstitüsü tarafından üniversite bünyesinde başlatılan “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” eğitim programı düzenlendi. Eğitim programı uzmanı Kadir Yasar Efendioğlu tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin sertifikaları rektörlükte yapılan törenle verildi. Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ın makam odasında gerçekleştirilen sertifika törenine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Nuri Bodur, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü Ekibi, öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri katıldı.
Üniversitenin kalite yönetim sistemi çalışmalarına katılan bütün akademisyenleri kutlayan Ceylan, “Kalite yönetim sistemlerinin temel anlamı, kıt kanaat kaynakların en iyi nasıl kullanılacağı şeklindedir. Başarı ve kalite, sistematik ve kontrollü çalışmalar gerektirir. Hakkâri Üniversitesi olarak Türkiye’de bu kalite yönetim sistemini uygulayan üniversitelerin arasında olduğumuz için çok mutluyuz. Hakkari Üniversitesi olarak biz bu işe gönül koyduk ve artık üniversitemizin idari ve akademik bölümlerinde bu hizmetleri en uygun şekilde uygulamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.
Kalite Sistem Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Gündoğmuş ise, üniversitenin kalite sistemi çalışmaları kapsamında akademisyenlerin iç tetkik eğitim sertifika töreni yapıldığını ifade etti.