Latif SANSÜR/ KUŞADASI,(Aydın),() - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, balık avlamaya diye çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ekrem Sabırlı (63) sırtından av tüfeğiyle vurulmuş olarak ölü bulundu. Cinayet zanlısı olarak Sabırlı'nın balık tutmaya gittiği yerin yakınındaki bir kamp yerinde bekçi olarak çalışan ve aileyle birlikte arama çalışmalarına katılan Şenol Önal (39) polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki sorgusunda Sabırlı'yı kazayla vurduğunu söyleyen Önal, tutuklandı.
Kuşadası'nda perşembe günü oltayla balık avlamak için Kuştur Sahile'ne giden Ekrem Sabırlı'dan uzun süre haber alamayan ailesi merak edip, aramaya çıktı. Sabırlı'nın balık avlamak için gittiği sahilin yakınındaki kamp yerine uğramış olabileceğini düşünen yakınları buraya gitti. Kampın bekçisi Şenol Önal, Sabırlı'nın saat 18.00 sıralarında yanına uğradığını mangal yakıp, balık pişirdiklerini, ardından işi olduğunu belirterek, yanından ayrıldığını söyledi. Önal, bir süre yakınlarıyla bölgede Sabırlı'yı aradı. Ancak, aramalardan sonuç alınamayınca Sabırlı'nın yakınları polise gidip, kayıp başvurusunda bulundu. Bu sırada kamp alanına dönen Şenol Önal, saat 22.45 sıralarında Sabırlı'nın yakınlarını arayıp, cesedini kamp alanı içinde bulduğunu bildirdi. Sabırlı'nın yakınlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ekrem Sabırlı'nın sırtından av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Sabırlı'nın cesedi polis ve savcının incelemesinin ardınan İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na konuldu. Olayla ilgili olarak Şenol Önal gözaltına alındı. Önal'ın polisteki sorgusunda, "Birlikte mangal yakıp, balık pişirdik. Bu sırada Ekrem, av tüfeğiyle ateş etmek istedi. Tüfeği verdim. Ancak, ateş ederken tutukluk yaptı. Bunun üzerine tüfeği bana geri verdi. Kontrol ederken tüfek kazayla birden ateş aldı. Ekrem, sırtından vuruldu" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Şenol Önal tutuklandı.
Öte yandan Ekrem Sabırlı'nın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi, bugün ikindide Kuşadası Merkez Hanım Camisi'nde kılınan namazın ardından Adalızade Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI