Samsun Haber - UEFA Euro 2020 standartlarına göre yapılan 33 bin 919 kişilik son teknoloji akıllı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun bozulan zemini yerli çimle değiştirilmişti.

YERLİ ÇİMDEN SONRA...
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ'ye yaptırılan 33 bin 919 kişilik Samsunspor'un yeni stadının İtalya’dan getirilen çimleri sadece 5 maç dayanabilmişti. Zeminde oluşan büyük bozukluklar nedeniyle stat çimlerinin 3’te 1’i, Sakarya’dan getirtilen yerli çimlerle değiştirildi. Yeni çim ekiminin ardından stattaki ilk maç dün oynandı. Samsunspor ile Gaziantepspor arasında oynanan maça ev sahipliği yapan stat çiminde eskisi gibi toplanma olmazken, bazı yerlerde kaymaya bağlı olarak yırtıklar oluştu.

ZEMİN, SINIFI GEÇTİ
Stadın son durumu hakkında bilgiler veren Samsunspor Stat Müdürü Sinan Hacıyunus, “Zeminde yeni yapılan yerlerde ufak tefek sorunlar oldu. Kale önünün olduğu yerler daha önceden yapılmıştı. Oraların zeminin tuttuğunu gördük. Önceki zamanlarda olan çim toplanması olayı bu maçta olmadı. 19 günlük bir ara daha olack. Bu arada çim daha da iyiye gidecek. Bu sabah da incelemelerde bulunduk. Sadece kaymalar sonrasında oluşan yırtıklar var. O da bütün zeminlerde olan bir olay. Bu 19 günlük arada da ekim ve kumlama çalışması daha yapılacak. Zemin yere daha da ağırlaştırılacak. Bu maçı burada oynarken en az hasarla atmayı düşünmüştük. Düşündüğümüz gibi. Zemin sınıfı geçti. Bir sonraki Adanaspor maçında zeminin daha iyi olacağını düşünüyorum. En son yaptığımız 800 km’lik alanlarda da çimlenme olduğunu görüyoruz” dedi.

Samsunspor bu stattaki bir sonraki maçını 19 gün sonra Adanaspor ile oynayacak.