DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

e-Devlet'te 'dijital kimlik' uygulaması hayata geçirilecek - Son Dakika Haberleri

Bazı alışveriş şirketleri kaydolurken kimlik bilgileri isteniyor. Site bu bilgilerle farklı amaçlar için ilgilenmiyor ancak dolandırıcılar bu bilgilere erişince farklı amaçlarla kullanıyorlar. Dolandırıcılar, kişilerin alışveriş yaptığı şirketlerde paylaşılan kimlik bilgilerini kullanarak sahte kimlikler oluşturup, e-Devlet üzerinden ev satışı gerçekleştirebiliyorlar.

Dolandırıcılar, sahte kimliklerle Tapu Müdürlüğü'ne başvuruda bulunuyor ve mağdurun evini satışa çıkarıyorlar. Bu noktada, size benzeyen birinin sahte kimlikle gerçekleştirdiği başvuruyla, memurları da aldatarak ev sahibinin haberi olmadan satış evraklarını hazırlamalarına neden oluyor.

BU DURUMDAN NASIL KORUNMALI?

Dolar kuru için hazır olun! 7 gün sonra bu rakamı görecek Dolar kuru için hazır olun! 7 gün sonra bu rakamı görecek

Uzmanlar, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları e-Devlet'i kullanmaya davet ediyor. e-Devlet üzerinden "Tapu telefon bilgileri" araması yaparak, telefon bilgilerini giren vatandaşlar, satış anında telefonlarına gelecek onay mesajları sayesinde dolandırıcılık teşebbüslerinden haberdar olabilecekler. Telefonunuza gelen onay kodunu vermediğiniz sürece satış işlemleri başlatılamayacağından kendinizi bu şekilde koruyabilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.