Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, il genelinde koordineli çalışmaları devam ediyor. Bursa’da 3 noktada 24 saat uygulama yapan polis ve jandarma ekipleri şüpheli şahıslara geçit vermiyor. İzmir-İstanbul ve Ankara yolunda günde ortalama bine yakın aracı kontrol eden polis ekipleri, sürücüleri aşağıya indiriyor. Ardından aracın içerisini ve sürücünün üzerini arayan ekipler, şahsın kimliğini sorgulatıyor. Yapılan incelemelerin ardından sürücü, yoluna devam ediyor. Ayrıca uygulama noktasının 300 metre ilerisinde bekleyen diğer ekipler ise sürücülerin durmaması durumunda yola kapan atmak için hazırda bekliyor.

JANDARMA BÜYÜK, POLİS KÜÇÜK ARAÇLARI DURDURUYOR

Öte yandan, İzmir-İstanbul ve Ankara yolunda jandarma ile koordineli çalışan polis ekipleri otomobil ve kamyonetleri durduruyor. Jandarma ise yaptığı uygulamalarda trafiğin rahat akması açısından kamyon ile TIR’ları kontrol ediyor. Jandarma ile polisin koordinasyonlu çalışması sayesinde yolda trafik sıkıntısı yaşanmıyor.

306 BİN 533 KİŞİ SORGULANDI

Öte yandan polis ekipleri, son aylarda il sorumluluk bölgelerinde yaptığı uygulamalarda 306 bin 533 şahsı sorguladı. Bu şahıslardan haklarında çeşitli suçlardan dolayı aranması bulunan 702 kişi yakalandı. Ayrıca sorgusu yapılan 150 bin 167 araçtan 8 bin 708'i hakkında cezai işlem uygulandı.

UYGULAMALARDA UYUŞTURUCU DA ELE GEÇİRİLDİ

Polis ekiplerinin yaptığı uygulamalardaki aramalarda bazı araçlarda uyuşturucuya rastlandı. 795 hap, bin 290 gram eroin, 4 bin 983.34 gram esrar ve 42.46 gram diğer uyuşturucular uygulamalarda bulundu.

GÜVENLİK AÇIKLARI GİDERİLİYOR

Bursa Polisi'nin alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçlarıyla ilgili metronun giriş çıkışlarında güvenlik tedbirleri sürüyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, güvenlik açığı tespit ettikleri, AVM'ler, belediyeler, büyükşehir belediyesi, üniversite ve toplu taşıma şirketlerine uyarı yazısı gönderdi. Bazı kurumlar bu uyarıları dikkate alırken, kimilerinin tedbirle ilgili çalışmaları sürüyor.