Ferit ASLAN- Ahmet ÜN/İDİL(Şırnak), ()- AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP'lilerin, sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bugün de gidemedi. Diyarbakır'dan dün yola çıkan ancak sık ık önlerinin kesilmesi nedeniyle geceyi İdil'de geçiren HDP'liler, sabah saat 04.00'da Cizre'ye gitmek için yola çıktı, ancak geçişlerine izin verilmedi.
Geceyi Şırnak'ın İdil İlçesi'nde geçiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri, bugün saat 04.00 sıralarında Cizre'ye gitmek üzere araç konvoyu ile yola çıktı. HDP konvoyunun önü, İdil İlçesi çıkışında polis ve jandarma tarafından kesildi. Güvenlik güçleri Şırnak Valiliği'nin kararı nedeniyle heyete izin verilmeyeceğini bildirdi. HDP konvoyu, bunun üzerine başka yollardan Cizre'ye ulaşmak için İdil İlçe Merkezi'ne dönerken, heyetin gidebileceği bütün yolların polis ve askerler tarafından kapatıldığı belirtildi.
İdil ilçe merkezine gelen ve durum değerlendirmesi yapan HDP heyeti, 2 bakan, eş genel başkan ve milletvekilleriyle Cizre'ye gitmek için İdil çıkışına geldi. İdil çıkışında araçlarından inen HDP'liler, yürüyerek asfalt yoldan Cizre'ye gitmek üzere yola koyuldu. Yaklaşık 500 metre yürüyen heyetin önü polis tarafından kesildi. Bu sırada, HDP'liler ile polisler arasında itiş-kakış oldu.
HDP'liler ana yoldan çıkarak dağlık yoldan Cizre'ye doğru yürümeye devam etti. Yaklaşık dağlık alanda 1 kilometre yürüyen HDP heyetinin önü bu kez dağlık alanda çok sayıda çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Burada da HDP'li vekiller ve polis arasında itiş-kakış olurken polisler bazı HDP'li milletvekillerini kalkanlarla itti.
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, emniyet yetkilileriyle görüşürken partili milletvekili, bakan ve gazetecilerin dağlık alandaki bekleyişi sürüyor.