SAMSUN (AA) - Vali İbrahim Şahin, Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1991 yılında alınan kararla 3 Mayıs gününün "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kabul edildiğini anımsattı.

Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Türk basınının önemli gelişmeler gösterdiğini vurgulayan Vali İbrahim Şahin, şunları kaydetti:

"Türk basını, günümüzde de çağın getirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, gündemdeki konulara çözüm üreten yayınlarıyla dünyadaki emsallerine örnek olmuştur. Türk basını, tarihi boyunca halkın sesi ve kamuoyunun tarafsız haber alma görevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. İlimizdeki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının, vatandaşlarımızın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmeleri, toplumumuz tarafından şüphesiz takdirle karşılanacaktır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen ilimiz ve bu sektörde bulunan tüm basın kuruluşları ile basın mensuplarının "Dünya Basın Özgürlüğü Günü"nü yürekten kutlar, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına da rahmet dilerim."