Ege Bölgesi genelinde ılık ve yağışlı hava etkisini sürdürürken; toz taşınımı ve denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın Güney Ege’de bugün sabah saatlerinden sonra, Kuzey Ege’de ise akşam saatlerinden sonra hızını artırarak güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, Orta Ege’de ise yer yer 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın cumartesi gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Bu gece ve yarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de Kuzey Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklar olan görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin azalmasına karşı dikkatli olunması gerekiyor.
ILIK VE YAĞĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK
Ülkemizin bugün öğle saatlerinden sonra batı kıyılarından başlayarak yağışlı bir sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara’nın güney ve batısı, Ege ve Batı Akdeniz’de görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların Çanakkale’nin güney ve batısı ile Balıkesir’in batı kıyılarında kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışlı sistemin 31 Mart Salı günü iç ve doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra Çarşamba günü ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Ülkemizde hava sıcaklığının Cumartesi günü kuvvetli yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, ancak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.