Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamlarına seslenerek, işsizler için iş projeleri üretmelerini istedi.
Kamu yatırımlarının ve hizmetlerinde koordinasyonu sağlamak, ilçelerin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimine katkı sağlamak maksadıyla projeler üretmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılmakta olan Kaymakamlar Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan Kaymakamlar Toplantısı’na, Vali Yardımcıları Ömer Adar, Mehmet Erhan Türker, Halil Karbuz, Engin Avcı ve ilçe kaymakamları katıldı.
“İŞ PROJELERİ ÜRETİN”
Kaymakamlara bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, AB Hibe Programları, DOKA, TKDK ve KOSBEG gibi kurumların proje karşılığında hibe desteği ve çeşitli yardımlarda bulunduğuna dikkat çekti. Vali İrfan Balkanlıoğlu, “İnsanlar bizlere gelip bizden yardım istiyor, iş istiyor. Belli becerisi olan veya mesleği olan işsiz gençlerimize, bu kurumlarımızın sağladığı imkanlardan yararlanmak suretiyle kendi işlerini kurmalarını, onların iş sahibi olmalarını sağlayabiliriz. Bunun için projeler geliştirmelisiniz. Yörenizin, ilçenizin gelişmesi için bu kurumlarla daha sıkı işbirliği yapmanızda sayısız fayda ve yarar var. Hazırlayacağınız projelerle, hem ilçenizdeki vatandaşlarımız, hem sizler, hem de ülkemiz kazanacaktır” diyerek, kaymakamlardan hibe programları, iş kurma ve geliştirme konusunda proje hazırlamalarını istedi.
“HALKLA İYİ DİYALOG KURUN”
İlçe kaymakamlarına bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, “İlçenizdeki işleri, yatırımları, projeleri iyi takip etmelisiniz. Vatandaşın hizmetinin görülmesinde sizlerin katkısı hissedilmeli. Bulunduğunuz ilçede yaşayan insanlara faydalı ve yararlı hizmetler yapmanın çabası ve gayreti içinde olun. İnsanlara faydalı hizmetlerde bulunmanız hem orada yaşayan insanlar hem sizler hem de mesleğin geleceği açısından önemli. İlçelerinizde, toplumun her kesiminin desteğini alarak, onlarla iyi bir diyalog ve iletişim içinde güzel çalışmalar yapabilirsiniz. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması için, halkımızın refahı için, rehavete kapılmadan, hak ve adaletten ayrılmadan canla başla çalışmalısınız” diye konuştu.