Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin bu 6’ncısını düzenlediği Soli Güneş Festivali’nde Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Orkestrası ile sahneye çıkan ünlü sanatçı Zuhal Olcay, muhteşem performansıyla hayranlarını mest etti.

Mezitli Belediyesi Soli Güneş Festivali, Zuhal Olcay’ın MDOB Orkestrası eşliğinde verdiği konserle sona erdi. Yenilenebilinir güneş enerjisinin önemini vurgulamak ve güneş enerjisinden daha fazla yararlanılmasını sağlamak için bu yıl 6’ncısı düzenlenen Soli Güneş Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Gündüz kurulan farklı stantlarda düzenlenen etkinliklerle ve gece muhteşem konserlerle buluşan Mezitli halkı, festivalde unutulmaz anlar yaşadı.

Akşam da ünlü sanatçı Zuhal Olcay, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki MDOB Orkestrası eşliğinde verdiği konserle, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın da izlediği konserde unutulmaz şarkılarını seslendiren Olcay’a, konseri izleyenler de eşlik etti. Konser sırasında bir konuşma yapan Zuhal Olcay, her geldiğinde Mersin’e yeniden aşık olduğunu belirterek, "Mersin’i çok seviyorum. Siz burada hayatın tadını çıkarıyorsunuz. Buralar cennet gibi. Mezitli’nin bende ayrı bir yeri var. Mezitli’de yaşayan insanları çok şanslı görüyorum. Böylesi güzel ve şirin ilçenin kıymetini iyi bilin. Sanırım ben de Mersin’e yerleşeceğim" dedi.

Konser sonunda sahneye çıkarak Zuhal Olcay ve İbrahim Yazıcı’ya çiçek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konserin Babalar Günü’ne denk gelmesi dolayısıyla Nazım Hikmet’in ‘Baba’ adlı şiirini de okuyarak, tüm babaların Babalar Günü’nü kutladı.