Antalya’nın Kumluca ilçesinde belediye ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından ortaklaşa “Çizimlerle Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Uygulamaları” eğitimi toplantısı düzenlendi.
Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen toplantıya Kumluca, Finike, Demre ve Kaş Belediyeleri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri, bölgede faaliyet gösteren müteahhit, mimar ve inşaat mühendisleriyle, sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Mimar Sevilay Armağan, 1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren planlı alanlar yönetmeliğinin öncesini ve sonrasının değerlendirerek, belediyeler ve sektörün yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlattı. İnşaat sektörü temsilcilerinden, uygulamalarında gerçekçi olmalarını isteyen Armağan, “İnsanlara yaşadıkları mekanlar için daha kaliteli hizmet sunmalıyız. Bunun için sağlıklı kentlerin oluşması bizim elimizde. Böyle olunca hem insanlarımız, hem de yaşam alanlarımız daha sağlıklı olur. Çizimlerle Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Uygulamaları da bu amaçla çıkartıldı” dedi.
Toplantıda Mimar Sevilay Armağan, katılımcıların sorularını da uygulama örnekleri ile yönetmelik çerçevesinde cevaplandırdı.