Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - 980 metre uzunluğundaki raylar üzerinde 2,5 saniyede 110 km hıza ulaşan ve 55 metre yüksekliğe çıkarak nefesleri kesen dünyanın en hızlı eğlence canavarı Roller Coaster treni, adrenalin tutkunlarını bando eşliğinde uçurdu.
Milyonlarca ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan ve Türkiye’nin tema park yatırımlarıyla adından söz ettiren yatırımcı Via Properties, Vialand’den sonra ikinci tema parkını Tuzla’da Viaport Marina içerisinde yer alan ve ViaSea adı verilen parkta bayram öncesi hizmete açarak her yaştan ziyaretçisini ağırlamaya başladı.
2,5 SANİYEDE 110 KM HIZA ULAŞIYOR 
20 milyon Euro’luk yatırımla kurulan ve dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip olarak üretilen Red Fire isimli roller coaster, türünün en hızlı treni ve eğlence canavarı olarak gösterilmesinin yanı sıra 2,5 saniyede 110 km hıza ulaşabiliyor. 980 metre uzunluğundaki raylar üzerinde giden ve 1 saatte 630 kişi taşıyabilen Red Fire’ a binmek ise büyük cesaret istiyor.
Eğlence turizminin İstanbul’un giriş kapısı Tuzla’dan başladığını söyleyen Via properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, açıklamasında; “ Vialand’den sonra ViaSea ile de eğlence kültürüne başka bir boyut kazandıracağız. Uluslararası standartlarda kurduğumuz parkımızı İstanbul’ a hediye ediyoruz. Dünyanın ilk 6 fonksiyonlu marinası Viaport Marina’nın içerisinde bulunan ViaSea, Türk lunapark kültürüne ait ünitelere de sahip olacak” dedi. Panayır alanlarında geçmişten günümüze uyarlanmış, son teknolojiye sahip nostaljik oyunlarında bulunduğu ViaSea’de, roller coaster heyecanı nın da adrenalin tutkunlarını beklediğini sözlerine ekleyen Bayraktar, bayram havasının ViaSea’da yaşanacağının da altını çizdi.
35 ayrı oyuncak ünitesiyle hizmet verecek olan ve kapılarını bayram arifesinde eğlence severlere açan ViaSea’de 7’ den 77 ‘ye her yaştan insanın eğlenmesi mümkün. Özellikle bayram boyunca bando, maskot ve çocuk tiyatrosu gibi etkinlikler sunulurken, gecede havai fişek gösterileri eğlencelere ayrı bir renk katacak.

(FOTOĞRAFLI)