Spor Toto Süper Lig’de 14 haftadır galibiyet hasreti çeken Kardemir Karabükspor’un teknik direktörü Yılmaz Vural, ligde kalma adına umutlarını yitirmediklerini söyledi.
Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, "Matematiksel şansımız devam ettiği müddetçe motivasyonumuz bozulmayacak. Bu takımın hala ligde kalma umudu var" dedi.
Ligde 16. sırada yer alan Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına başladı.
Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Galatasaray mağlubiyetinin ligde kalma adına motivasyonlarını bozmadığını söyleyerek, “Matematiksel şansımız devam ettiği müddetçe motivasyonumuz bozulmayacak. Kalan maçlarımızı kazanmak adına takım olarak elimizden geleni yapacağız. İnşallah şanssız giden durumumuz bir yerde döner. İyi oynuyoruz, ancak bunu sonuca yansıtamıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta oynayacağımız Gençlerbirliği maçı bizim için kazanarak bitireceğimiz maç olur. Gençlerbirliği iyi ve moralli bir takım. Çok kritik durumdayken iyi çıkış yakaladılar. Bizden daha şanslı gittiler. Maalesef biz onlar kadar bu işi beceremedik. Ama umarım bu hafta sonucu kendi lehimize çeviririz. Biz hesap yapabilmek istiyorsak Gençlerbirliği’ni yenmemiz gerekiyor” diye konuştu.
“DAHA SON DÜDÜK ÖTMEDİ”
Her geçen hafta daha da iyi oynadıklarını belirten Vural, “Bu takımın hala ligde kalma umudu var. Bu şans şiddetle devam ediyor. Üstümüzdeki takımların maçlarına ve durumlarına bakınca bu açıkça görünüyor. 30 puanlı takımların hep kazanacak diye bir durumu yok. O nedenle 1 gol ve 1 puan bile çok önemli. Bunu futbolcularımıza hep söylüyorum. Bitmeden ’bitti’ denilemez. Daha son düdük ötmedi. Bu durum futbolcularımı da beni de etkiliyor. Bu şanssızlık. Onların da kaybı var, hem maddi hem manevi. Bu durum benim ve takımın başına ilk defa geliyor. Bu takımın kazanma potansiyeli var. Şansın dönmesi beklentisi var. Bunun için çaba sarf ediyoruz. İnşallah Gençlerbirliği maçında bu olur. Umudumuzu yitirmedik kimse de yitirmesin. Matematiksel olarak bitmedikçe bırakmayacağız” şeklinde konuştu.