Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Temiz Çevrem Kampanyası' kapsamında bugün merkeze bağlı Geçitboyu Köyü'nde, sokakları ve köy mezarlığını temizledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, şehirlerde daha iyi yaşanabilir bir çevre için başlattığı, 'Temiz Çevrem Kampanyası' kapsamında bugün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan ve özel idare personelleri, Geçitboyu köylüleri ile sokakları ve mezarlığı temizledi.
Temizlik kampanyası hakkında bilgi veren Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, vatandaşların temiz bir çevrede yaşama hakları olduğunu belirterek, "Şimdi bu görev belediyeler ve il özel idarelere verilmiş. Tabi belediyeler belediye sınırları içerisinde, köylerde ise İl Özel İdareler de bu görev ve sorumluluk vardır. Biz de hem bakanlığın 1-7 Mayıs tarihleri arasında çevre temizliği ile ilgili başlattığı kampanyasına destek vermek, hem de böyle örnek bir köyde çevre temizliğini yaparak diğer köylere örnek olması için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmada köylülerle beraber personellerimiz ile birlikte Geçitboyu Köyü'nün temizliğini yaptık. Bakanlık desteği ile iki tane çöp aracını da aldık. Çöp konteynerlerini köylere dağıtamayız. İnşallah belediyelerdeki şehir temizliğini, biz köylerde sağlayacağız. Tabi bunu hep beraber, her vatandaş kendi evinin önünü temiz tutarsa, köyün tümü temiz olacak ve biz bu bilinci yaymaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı olacağız alınan araçlar da köylerin temizliğini yapacaktır" dedi.
Köy Muhtarı Şemsettin Zeyrek de memnuniyetini dile getirerek, "Biz de ekiple birlikte köyümüzün çöplerini topluyoruz. Bunun için çok memnun olduk. Bu güzel bir şeydir ve çok sevinçliyiz" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI