Rus rakibi Evloev’i mağlup ederek dünya şampiyonluğu elde eden 17 yaşındaki milli güreşçi Muhammed Furkan Dursun, Atatürk Havalimanı’nda davul-zurna ile karşılandı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleştirilen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası erkekler grekoromen stil 85 kiloda Rus rakibi Muhammed Evloev’i 5-3 mağlup ederek dünya şampiyonu olan 17 yaşındaki Muhammed Furkan Dursun, takım arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’a döndü. Türk Hava Yolları’nın Atina’dan kalkan TK1846 sefer sayılı tarifeli uçağıyla saat 12.00’de Atatürk Havalimanı’na inen milli sporcu davul-zurna eşliğinde karşılandı. Takım arkadaşları şampiyon sporcuyu bir süre omuzlarda taşıdı.

“İstiklal Marşı’nı okuttuğum için çok mutluyum”

85 kiloda dünya şampiyonu olan Muhammed Furkan Dursun havalimanında basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “Öncelikle dünya minderlerinde bayrağımızı en üst yerlere çektiğim ve İstiklal Marşını okuttuğum için çok mutluyum. İnşallah bu her zaman böyle devam eder. 10 kişi gittik biri altın diğeri bronz. Duran Tozun 69 kiloda bronz aldı. Bir de beşincimiz çıktı 46 kiloda Mükremin Aktaş. Milli takım hocalarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

69 kilo mücadelesinde yarı finalde elenerek bronz madalya elde eden Duran Tosun ise, “19 kişilik takım olarak katıldığımız müsabakada 2 kişinin madalya alması çok kötü bir durum olmasına rağmen Muhammed arkadaşımızın orada İstiklal Marşını şampiyon olarak okutması bizleri gururlandırdı. Ben de maalesef yarı finalde yenilerek üçüncü oldum. Ama üçüncülük de kötü bir başarı değil önümüzdeki maçlara bakacağız” değerlendirmesinde bulundu.