Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ‘Karargâh iddianamesi’nde, FETÖ’nün firari imamı Adil Öksüz’ün ilk darbe toplantısı için 27 Aralık 2015’te Ankara’ya gittiği, farklı tarihlerde 13 kez Başkent’e geldiği belirtildi. İddianamede bir numaralı sanık Akın Öztürk ile ‘Menfez paşası’ Zekeriya Kuzu’nun arkadaşlığına da yer verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırladığı 2 bin 581 sayfalık çatı iddianamesinde elebaşı Fethullah Gülen’den alınan onayın ardından darbe toplantılarına başlandığına ve alınan kararlara yer verildi. İddianamede, örgütün mahrem imamlarından şüpheli Ali Irmak’ın şüpheli Ramazan C.’den 10 adet “patates” cep telefonu hattı aldığı ve bu hatları cuntacıların birbirleriyle irtibat kurmaları için dağıttığı belirtildi. 

14-15-16 Temmuz tarihlerinde aktif olan bu hatları Özel Kuvvetler’de kurmay albaylar Osman Kılıç, Murat Korkmaz, Harun Olgun, Ümit Bak, Fırat Alakuş, Şükrü Seymen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri olarak görev yapan Ali Yazıcı ile Tuğamiraller Sinan Sürer, Ömer Faruk Harmancık’ın kullandığı tespit edildi. Bu hatların telefon bayii sahibi Ramazan C.’nin kardeşi üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. Ramazan C. hakkında soruşturma başlatıldı.

AKAR’IN ŞAHSİ EŞYASI ODASINDAN ÇIKARILDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın cuntacılar tarafından Akıncı Üssü’ne götürülmesinin ardından Mehmet Partigöç’ün, Akın Öztürk’ün emir astsubayı İsmail Keskin’i 4 kez arayıp görüştüğüne dikkat çekildi. 

Partigöç’ün, darbe girişiminin başarılı olması halinde örgütün Genelkurmay Başkanlığı’na getirilmesine karar verdiği YAŞ üyesi Akın Öztürk’e, gece boyunca derdest edilen komutanların toplanacağı ve darbe faaliyetlerinin sürdürüleceği Akıncı Üssü’ne geçebileceğini söylediği vurgulandı. Saat 23.15’ten itibaren Genelkurmay Başkanı Akar’ın şahsi eşyalarının makam odasından çıkartılmaya başlandığı belirtildi. (Habertük)