Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun, İzzet Sedes'in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda "Değerli üyemiz, İzzet Sedes'i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren İzzet Sedes'i sevgi ve saygıyla anıyoruz. İzzet Sedes'in ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz" denildi.
 İzzet Sedes'in özgeçmişi
 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1961 yılında Strasbourg Üniversitesi Uluslararası Basın Enstitüsü ve 1965 yılında da New York'da Columbia Üniversitesi Basın Merkezinde gazetecilik kurslarına devam etti.
 Mesleğe 1949 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. Sonraları Falih Rıfkı Atay'ın Dünya, Ahmet Emin Yalman'nın Vatan ve Ali Naci Karacan'ın Milliyet gazetesinde diplomasi muhabiri ve İstihbarat Şefi görevlerinde bulundu.
 1960 yılında Milliyet gazetesinin Ankara Temsilciliği görevini üstlendi. 1968 yılında açılan bir sınavı kazanarak Uluslararası diplomat sıfatı ile Avrupa Konseyi'nde çalıştı. Burada Basın Ataşesi ve Sözcü olarak görev yaptı. Daha sonra Protokol Genel Müdürlüğüne getirildi. Bu görevi 13 yıl sürdü. Bir süre Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Tekrar Avrupa Konseyine döndü. Protokol Genel Müdürlüğü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 1991 yılında Türkiye'ye dönerek Tercüman ve Akşam gazetelerinde mesleğini sürdürdü. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açtığı yarışmalarda çeşitli yıllarda röportaj ve haber dallarında başarı armağanları kazanan Sedes gazeteci bir aileden gelmektedir. Annesinin babası ‘Eylül' romanının yazarı Mehmet Rauf'tur. Evli ve bir çocuk babası olan Sedes 2000 yılı Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibiydi. Fransızca ve İngilizce biliyordu.

Kaynak:Milliyet