TRABZON (AA) - Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin zengin turizm potansiyeline sahip olduğunu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her gün arttığını söyledi.

"Son yıllarda turizm yatırımları ve konaklama tesislerinin çoğalmasıyla yerli ve yabancı turist sayısı da yüzde 30 arttı" diyen Kansız, kentin deniz ve hava yolu ulaşımına sahip olduğunu, Almanya, Hollanda, Gürcistan, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin en çok tarihi mekanları tercih ettiğine dikkati çekti.

- "En çok ziyaret ettikleri mekanların başında Atatürk Köşkü geliyor"

"Bir yıl içinde bölgemizi 4 milyona yakın turist ziyaret etti" diyen Kansız, bunların çoğunluğunu Ortadoğu ülkelerinden gelen misafirlerin oluşturduğunu vurguladı.

Kansız, şunları dile getirdi:

"Kentte en çok ziyaret ettikleri mekanların başında Atatürk Köşkü geliyor. Yerli misafirlerimizin yanı sıra yabancı turistler de ilgi gösteriyor. Bu köşkümüz Soğuksu sırtlarında, çam ormanları içinde yer alıyor. 1923'te Hazineye devredilen bina, 15 Eylül 1924'te Trabzon'a yaptığı ilk ziyarette Atatürk tarafından gezilmiş ve çok beğenilmiş. Köşk, 1943'ten bu yana Atatürk Köşkü, Atatürk Müzesi olarak düzenlenmiş ve ziyarete açılmıştır."

Köşkte 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk'ün tablolarından oluşan 344 etnografik eserin sergilendiği bilgisini veren Kansız, Atatürk Köşkü'nün yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl'e de turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Kansız, "Şu anda başlayan kruvaziyer seferlerinin yanı sıra ramazandan sonra Körfez ülkelerinden başlayacak direkt uçak seferleri ile daha çok turistin bölgemize geleceğini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.