Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) işbirliğinde, Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilecek ‘Mardin turizmi hizmet ve onur ödülü’nü kazanan isimler belli oldu.
Mardin 2015 hizmet ve onur ödüllerinin sahiplerini belirlemek üzere, Mardin Valiliği Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Kent Konseyi, Mardin Ticaret Odası, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve 8 sivil toplum kuruluşu temsilcileri üniversitenin senato odasında bir araya geldi. Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Kent Konseyi Başkanı Aydın Saraçoğlu’nun iyi dilek ve başarı temennilerini dile getirdikleri açılış konuşmalarından sonra bir önceki toplantıda belirlenen adaylar değerlendirilerek ve isim değişiklikleri yapıldı. Aydın Saraçoğlu başkanlığında başlatılan toplantıda seçici kurul üyeleri; temsil ettikleri kurumların ödül için belirlediği adayları ve bu konudaki gerekçelerini ayrıntılarıyla açıkladı. Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan ödül yönergesine ilişkin karşılıklı fikir alışverişinden sonra yapılan gizli oylama sonucunda, Kültür, Sanat, Edebiyat ve Mimari ödülüne İsmet Yedikardeş, Turizm ve Tanıtım ödülüne Mardin eski Valisi Temel Koçaklar, Girişim ve Yatırım Ödülüne İzala Otel, Turizm Emekçileri Ödülüne ise fotoğraf sanatçısı gazeteci Adnan Avuka ve Reyhani Müzik Grubu layık görüldü.
Bu yıl ikincisi verilen ve seçici kurul tarafından 4 ayrı kategoride Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi veya kuruluşlara verilen “Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülü” nün her yıl tekrarlanacağı bildirildi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, gittikçe gelişen turizm sektörünün, birçok medeniyetin birikimlerini taşıyan kadim Mardin’in, sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla sürekli bir çaba içinde olduklarını ifade etti.
Rektör Ağırakça, turizm ve eğitimin birleştirilerek turizm sektörünün sahip olduğu katma değerin arttırılmasında bu tür teşviklerin önemine değinerek, "Şehrimiz ve bölgemizde öne çıkan inanç ve kültür turizmini, tarih, çevre, doğa ve sosyal varlıkların değerlerinin tanıtılmasını Mardin Artuklu Üniversitesi olarak çok önemsiyor ve bu yöndeki desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Mardin Hizmet ve Onur Ödülleri’nin sahiplerinin belirlendiği toplantıya, Mardin Valiliği adına Alaaddin Aydın, Mardin Büyükşehir Belediyesi adına Nevroz Neseboğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi adına Lokman Toprak, Mardin Kent Konseyi adına Aydın Saraçoğlu, Mardin Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği adına Şeyhmus Dinçel, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nı adına Çetin Sasa, Mardin Kadın Eğitim ve İstihdamı Destekleme Derneği adına Seylan Mungan, Dicle Kalkınma Ajansı adına M. Necat Kaya, Mardin Sakatlar Derneği adına Hasan Anuk, Kadın Emeğini DeğerIendirme Vakfı adına Berna Yağcı Erdoğan, Deyrulzafaran Manastırı Bakım Onarım ve Yaşatma Derneği adına İshak Bayyiğit katıldı.