Bursa’daki taksilerde ‘Taksi Rehberi’ dönemi başlıyor. Akıllı uygulama olan Taksi Rehberi sayesinde tek tıkla müşteriler en yakın taksinin ayağına ulaşmasını sağlarken, taksiciler ise bedava ringi yapmaktan kurtulacak. Emek Korupark Taksi’de uygulamaya girerken, maliyetli olan sistemin diğer taksi duraklarında da önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor.
Bursa’da taksiler, teknolojiye ayak uydurmaya başlıyor. Yakıt tasarrufu ve zaman kaybını önleyecek olan Taksi Rehberi sistemi ile hem taksi şoförlerinin yakıt israfına da son verilmiş oluyor, hem de insanlar taksi bulmak için beklememiş oluyor.
Taksi Rehberi sistemine Bursa’da ilk ve tek geçen Korupark Taksi şoförü Yalçın Dereköylü, “Müşteri cep telefonundan taksi rehberini indiriyor. Taksi rehberinden taksi ihtiyacı olduğu zaman taksi çağır butonuna basıyor. Müsait durumda bulunan taksi şoförü, o müşterinin çağrısını onayladığı zaman adresi, telefonu ve konumu sistemimizde görünüyor. Cihaz beni navigasyon gibi müşterinin yanına götürüyor” dedi.
YOLLARDA MÜŞTERİ ARAMA DÖNEMİ BİTİYOR
Müşterilerin Taksi Rehberi sayesinde nerede olurlarsa olsunlar kısa sürede taksi hizmetinden faydalandığını ifade eden Dereköylü, “Eğer takside müşteri varsa, taksi şoförü meşgul tuşuna basıyor. Bu durumda taksi merkezi de sizin müsait olmadığınızı görüyor. Bunun yapılabilmesi için müşteri cep telefonlarında CPRS açık olması gerekiyor. Bu sistem Korupark Taksi’de başladı. Sistem insanlar arasında yayıldıkça diğer taksi duraklarında da kurulmaya devam edecek. Bu sistem ile yollarda müşteri aramıyorsunuz. Taksi durağında sıraya girerken bir anda çağrıyı görüp gidiyorsunuz. Bu sistem ile hem taksi şoförlerinin yakıt israfına da son verilmiş oluyor, hem de insanlar taksi bulmak için beklememiş oluyor” diye konuştu.
Taksiyi yoğun olarak kullanan müşterilerin akıllı telefonlarına Bursa Taksi Rehberi uygulamasını indirmesi gerekiyor.