Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 94. Yıl Dönümü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu programla kutlandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sedat Uzuncezar, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı konuşmada şu görüşlerde bulundu; "İstiklal Marşımız 1921 yılında yani Cumhuriyet kurulmadan önce Cumhuriyeti müjdeleyen bir marştır. İstiklal Marşı’nı tahlil etmek istediğimiz zaman o zamanın şartlarını çok iyi bilmek lazımdır. Aynı zamanda Mehmet Akif’i de çok iyi bilmek çok iyi tanımak lazımdır çünkü Mehmet Akif kendi içindeki beni ile milletin beninin bir araya getirmiş ve böylece yazmıştır." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından program akışı içerisinde Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Tiyatro sunumu yapılıp ardından da sinevizyon gösterisi ve Erzincan Belediyesi mehter takımının gösterileriyle sona erdi.