HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı Balıkesir'de protesto edildi. Balıkesirliler bu akşam gerçekleştirdikleri iki ayrı yürüyüşle terörü lanetledi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş, ÇYDD, TÜRK-İŞ, Belediye-İş, CHP, Vatan Partisi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Hacı Bektaş-i Veli Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği etkinlik saat 18.30'da Yeşilli Meydanı'nda başladı. Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekinefe, "Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.
Cumhuriyet Kadınları Genel Sekreteri Gamze Çağlayan ise, "Teröre endeksli siyaset daha çok kan akacağını göstermektedir" diye konuştu. Ardından yaklaşık 250 kişi Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, "Gün gelecek katiller halka hesap verecek" diye slogan attı.
İKİNCİ YÜRÜYÜŞ
MHP ve Ülkü Ocakları'nın düzenlediği yürüyüş ise aynı saatlerde Alihikmetpaşa Meydanı'ndan başladı. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yaklaşık 2 bin kişi Anafartalar, Kızılay ve Milli Kuvvetler Caddeleri'ni takip ederek, yeniden meydana ulaştı. Yürüyüşe katılanlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam", "Her Türk asker doğar", "vatan sana canım feda" diye slogan attı. İki yürüyüş de olaysız sona erdi.
FOTOĞRAF