Eski Yemen lideri Ali Abdullah Salih’in akrabalarının yaşadığı bölgeye Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona ait uçaklar tarafından hava saldırısı düzenlenmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirdi.
Yemen’in başkenti Sana’nın merkezine yakın bir konumda bulunan Bait Me’yad bölgesindeki boş evler Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon uçaklarının hedefi oldu. Görgü tanıkları tarafından yapılan açıklamada, Bait Me’yad bölgesinin eski Yemen lideri Salih’in birkaç akrabasına ev sahipliği yaptığı belirtildi. Uçakların fırlattığı füzelerin Salih’in iki akrabasının evlerine isabet ettiği bir diğer füzenin ise mahallenin ortasına düşerek çok sayıda kayıba sebebiyet verdiği ifade edildi. Saldırıda 9 kişi, kaldırıldıkları hastanede aldıkları ağır yaralar nedeniyle yaşamını yitirirken 60 kişinin ise yaralı olarak kurtuldukları kaydedildi.
Bugünkü hava saldırısı, Cenevre’de Birleşmiş Milletler’in sponsorluğunu üstlendiği barış görüşmeleri öncesinde gerçekleşti. Koalisyon uçakları dün de Sana’daki Dünya Miras Listesi’nde bulunan Tarihi Kenti bombalamış ve 6 kişinin ölümüne neden olmuştu. Suudi Arabistan tarihi kenti hedef aldığını reddetmişti.