Samsun'da 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklanan 3 kişinin yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat ve tahliyelerine karar verildi. 

Olay, İlkadım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri alınan istihbarat doğrultusunda E.Ö.’yü (23) gözaltına aldı. E.Ö.’nün üzerinde yapılan aramada 41 adet extacy uyuşturucu hap ve 1 gram bonzai ele geçti. E.Ö.’nün evinde yapılan aramada 2 adet extacy uyuşturucu hap ve 1 gram bonzai bulundu. E.Ö. ile bağlantılı olarak B.Ç.(28) ve M.Ç.(21) gözaltına alındı. B.Ç. ile 2.5 gram bonzai ve 1 adet extacy uyuşturucu hap, M.Ç. ile 2 gram bonzai ele geçti. Gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı cezaevi’ne gönderildi. 
Yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan 3 kişi hakkında Samsun 1. Ağır ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu ticareti suçundan dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar kendilerine savunarak suçlamaları kabul etmediler. E.Ö., "Uyuşturucu kullanırım. Ancak kimseye satmadım. Ele geçen hapları B.Ç.'den 500 lira karşılığında satın aldım. Bonzaiyi ise Alibaba Parkı'nda tanımadığım birinden aldım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
B.Ç., "Ben uyuşturucu kullanıyorum. Kimseye uyuşturucu satmadım. E.Ö.'yü de tanımam" diye konuştu.
M.Ç. ise kendisinin uyuşturucularla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda "uyuşturucu ticareti" suçundan yargılanan her 3 kişinin de beraatlerine ve tahliyelerine karar verdi.