Erzurum’da üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), LYS-4 sosyal bilimler sınavı başlarken sınav girişindeki yoğun güvenlik önlemi nedeniyle emanetçilerin yüzleri güldü.
Binlerce öğrencinin üniversite umudu olan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı tüm yurt genelinde saat 10.00’da başladı. Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağı olan LYS sınavının başlamasının ardından Erzurum’da sınavda ter döken üniversite adayları için aileleri de okul bahçelerinde dua edip ter döktü. Atatürk Üniversitesi Yerleşkesinde sınava girecek adaylar ve yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi. Sınav öncesi öğrenciler sınav heyecan yaşarken dışarıda bekleyen veliler de en az onlar kadar heyecanlı ve stres yaşadı. Bazı veliler, sınava giren çocuklar için okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Havanın sıcak olmasın nedeniyle sıcaktan bunalan bazı veliler şemsiye altında kuran okuyarak ilginç görüntüler oluşturdu.
Öte yandan, ÖSYM tarafından yapılan LYS sınavında güvenlik düzeyi üst seviyede tutulurken, girişte de görevliler tarafından bütün öğrenciler aranarak içeriye alındı. Sınava tek gelen bazı öğrenciler, yanındaki eşyalarını bırakacak kimseyi bulamayınca emanetçilere teslim etmek zorunda kaldı. Son zamanlarda sınav tedbirlerinin artmasıyla adeta bir sektör haline gelen emanetçiler, 2TL karşılığında öğrencilerin eşyalarını aldı.