Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, Bozüyük Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi öğrencileriyle aynı binada eğitim görmek istemediklerini söylediler.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına "oturulamaz raporu" verilmesi sonrası bu okulun öğrencilerinin Bozüyük Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi binasına taşınacağı, Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi öğrencilerinin de İMKB Anadolu Lisesi’ne gönderileceği yönünde çıkan haberler bir takım öğrencilerin tepkisine neden oldu. Bununla ilgili okul çıkışında açıklama yapan İMKB Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Taha Berke Tavan, kararın yanlış olduğunu savunarak, "Bizler İMKB Anadolu Lisesi olarak hakkımızın yendiğini düşünüyoruz. Yaklaşık 8 senedir öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bu kadar kısa bir sürede adımızı duyurabildik. Her türlü sosyal aktivitelere katılarak başarımızı arttırdık. Öğretmen kadromuzda zaten bütün Bozüyüklüler tarafından beğeniliyor. Bizler, yani İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, burayı dişimizi tırnağımıza takıp kazandık. Ancak Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi’nin bizim hak ederek kazandığımız okulumuza bu kadar basit bir şekilde gelmesini istemiyoruz. Hakkımızın yendiğini düşünüyoruz” dedi.
"BİZE YAPILAN BU HAKSIZLIĞI KINIYORUZ"
"Milli Eğitim Bakanlığı, bizim yani öğrencinin iyiliğini istiyor ise iki okulun birleşmesini bir daha düşünmelidir ve bu kararı bu kadar tepeden inme şekilde kolaylıkla vermemelidir" diyen Tavan, şöyle konuştu:
"Okulumuzda böyle bir öğrenci kalabalığı şu an kendi içerisindeki çalışmalarda başarılı olan İMKB Anadolu Lisesi’nin düzenini bozacak ve gerek disiplin, gerek öğrenci öğretmen idare ilişkileri, gerek öğrenci başarısı ve sosyal aktivite bolluğu daha nice konularda başarılı olan okulumuz maalesef istenmeyen bir sebep ile başarısızlığa düşürecektir. Bizler bize yapılan bu haksızlığı kınıyoruz. İlçemizde bir sürü okul varken İMKB Anadolu Lisesi’nin seçilmesi bizi düşündürüyor. Bizim isteğimiz bize daha iyi bir şey sunmanızdır."
Birleşik Kamu İş MYK üyesi Barış Düdü de, “Tam dönemin ortasında 12’nci sınıf öğrencileri üniversiteye hazırlanırken, geleceklerini planlarken bu çocuklarımızı ayazın ortasında bırakmak plansızlığın ve kargaşanın içine itmek geleceğimize ihanettir. Buradan yetkililere Eğitim-İş Sendikası olarak sesleniyoruz. Hem Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi hem de İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerini çatışma ortamı ve kargaşaya iterek sorunları çözemezsiniz. İki okulun buraya sığması her anlamda mümkün değildir. Yetkililer kararlarını tekrar gözden geçirsinler ve bu gençleri eyleme sürüklemesinler" diye konuştu.