Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, il merkezinde faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri onuruna düzenlenen iftar yemeğinde engelliler ile bir araya geldi.
Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün koordinesinde, ’İftar Vakti Kardeşlik Vakti’ projesi kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla Şehitler Ortaokulu bahçesinde Manisa merkezde faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri onuruna iftar programı düzenlendi. Manisa Ziraat Odası’nın sponsorluğunda düzenlenen yaklaşık 800 kişinin katıldığı iftar programına Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hilmi Polat, Manisa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve yönetim kurulu üyeleri, engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri ile koruyucu aileler katıldı.
Vali Erdoğan Bektaş, iftar yemeğinden önce yemeğe katılan engellileri masalarında ziyaret ederek yakından ilgilenip, ramazanını kutladı. Engellilerle sohbet eden Vali Bektaş, “Her zaman devlet olarak engelli vatandaşlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında engel olan, engelleri kaldırmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.
İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Ezanının okunmasıyla birlikte Vali Bektaş, engelli vatandaşlarla birlikte iftarını açtı. Vali Bektaş, iftar yemeğinden sonra engelli derneklerinin yönetici ve üyelerinin istek ve önerilerini dinledi.
İftar yemeğinden sonra açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, “Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün koordinesinde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan ’İftar Vakti Kardeşlik Vakti’ projesi çerçevesinde, Manisa Ziraat Odası’nın sponsorluğunda Manisa merkezde faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri onuruna düzenlene iftar yemeğinde aynı sofrada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı boyunca verilecek olan iftar yemekleri, Manisa Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün koordinesinde, Sivil Toplum Kuruluşları ve hayırseverlerin katkılarıyla düzenleniyor. Biz burada devlet olarak, valilik olarak iftar vermiyoruz. Biz sadece iftar vermek isteyen hayırseverlerin iftarını organize ediyoruz. Onlara teşekkür borçluyuz. Bu gün engelli ailelerimizle birlikte olup, iftarımızı aynı masada birlikte açtık. Onlarla zaten sürekli olarak her ihtiyaçları için yanlarında olduğumuzu değişik platformlarda ifade ediyoruz. İnsanların da böyle mutlu olduklarını gözlerinden görmek de bizi ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.
Vali Bektaş konuşmasınında devamında şunları söyledi: “Engellilere yönelik yapılan yasal düzenlemeler ve fiziksel iyileştirmeler sonucunda, engelli vatandaşların artık eskiye göre çok daha fazla evlerinden çıkarak iş ve sosyal hayata katılıyorlar. Devlet olarak, imkanlar doğrultusunda, kanunlar çerçevesinde, engellilerimize engelsiz bir yaşam sağlama arzusu içerisindeyiz.”
Manisa’da faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri adına konuşan Manisa Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Yasemin Yıldız ise, her platformda kendilerini unutmayan ve iftar vesilesiyle bir araya getiren Vali Erdoğan Bektaş’a teşekkür ederek, engellilere yönelik yapılan iyileştirmelerin engellilerin yaşam sevincini arttırdığını söyledi.