Bursa’da, şehir merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken, 112 ambulansları hastalara ulaşamadı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi sadece tuzlama yaparken, kar kütleleri ulaşımı durdurdu. Kar temizleme araçlarının yetersizliği yüzünden binlerce kişinin yaşadığı sitelere bile ulaşım sağlanamadı.
Hamitler’deki TOKİ bloklarında sabah saat 08.00’de kısmi felç geçiren 27 yaşındaki Nurhan T’yi almaya gelen 112 ekipleri siteye giremedi. Nurhan T, Hamitler 2. Etap F-21 Blok önüne giremeyen ambulansa kadar 2 kilometre vatandaşlar tarafından taşındı. Hemen yarım saat sonra bu defa aynı bölgede Ayşe K. isimli kadının doğum sancıları artınca yine muhtar Sinan Yalçın ve sitedeki erkekler devreye girdi. Hastayı aynı şekilde 112 ekibindeki özel çuval sedye ile taşıyan vatandaşlar, 2 kilometre uzakta bekleyen ambulansa hastayı yarım saat sonra teslim edebildi.
Hamitler Yenikent Muhtarı Sinan Yalçın, toplu konutlar civarında yolların kapanması sebebiyle otobüs, minübüs seferlerinin yapılamadığını, en önemlisi, 112 Acil ekiplerinin binlerce kişinin bulunduğu mahalleye gelemediğini söyledi. Sabah saatlerinde 2 hasta için vatandaşın seferber olduğunu anlatan Sinan Yalçın, vatandaşların 2 kilometre elde taşıması ile hastaların hastaneye sevkinin mümkün olabildiğini söyledi.
İş makineleriyle bazı ana caddelerde kar kürüme yapılması gerektiğini, bu yönde bölgede bir çalışma görmediklerini belirten Yalçın, valilik koordinasyonuyla şehirdeki iş makinelerinin temizlik için seferber edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.