AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesinde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü kuruldu.

Koordinatörlük bünyesinde üniversitede çalışan mühendisler Ali Baştuğ ve Ergin Arslan ile Yeşilırmak Kalkınma Birliğinden Yasemin Çoban, iş güvenliği uzmanları olarak görevlendirildi.

Koordinatörlüğün ilk toplantısında katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü uzmanları tarafından iş sağlığı ve güvenliği konularında ulusal mevzuat ve standartlar, sıkça rastlanan iş kazaları ve tehlikeli vakaların nedenleri, iş hijyeninin temel ilkeleri, iletişim teknikleri, acil durum önlemleri, meslek hastalıkları, işyerlerine ait özel riskler, risk değerlendirmesi gibi konular hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.

Türkiye'de her 6 dakikada bir iş kazası olduğunu ve her 6 saatte de bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Baştuğ, şunları kaydetti:

 "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için risk değerlendirmeleri yapmak, çalışanlar belirli aralıklarla sağlık gözetiminden geçirmek, ayrıca acil durum eylem planları hazırlanarak çalışanlara eğitimler verilerek takiplerinin yapılması amaçlanıyor. Yaptığımız bilgilendirme toplantısında üniversitemizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda atması gereken adımları en iyi şekilde yürütmek ve deneyimlerimizi diğer kamu kuruluşlarıyla paylaşarak bu konuda öncülük etmek; meslek hastalıkları ve kaza risklerini en aza indirmek için neler yapmamız gerektiğini katılımcılarla paylaştık."