Erzurum’da düzenlenen Artistik Paten Teşvik Yarışması’nda 12 yaş altı sporcular buz üzerinde sergiledikleri figürlerle adeta nefes kestiler.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum’da Artistik Paten Teşvik Yarışması düzenlendi. Palandöken ilçesinde bulunan Buz Paten Salonu’nda düzenlenen yarışmaya Türkiye geneli 5 ilden 13 kulüpten toplam 79 sporcu katıldı.
Sporcular dereceye girebilmek için buz üzerinde adeta kuğu gibi süzülüp, figürler sergileyerek nefes kestiler.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Erzurum’da organize ettikleri Artistik Paten Teşvik Yarışması’na test elemelerinden geçebilen sporcuların katıldığını belirtti.
Okuyucu, “1. etap yarışmasını Erzurum’da düzenliyoruz. Öncesinde Türkiye’de ilk kez burada test sistemini uyguladık. Test sistemi dediğimiz bütün teknikleri yapabildiklerini ispatlayan, elemeden geçen sporcular bu yarışmaya katılabiliyorlar. Normalde 180 civarında bu yaş grubunda aktif sporcu var ancak Erzurum’daki organizasyona test elemelerini geçip gelebilen sporcu sayımız 79. Türkiye genelinde 5 ilden 13 kulüp burada. 4 kategoride 12 yaş altı sporcular” dedi.
Buz Pateni Erzurum İl Temsilcisi Vedat Refayeli de Erzurum’da bu organizasyonun düzenlenmesinde destek sağlayan kuruluşlara teşekkür ederek, “Erzurum’da ilk defa bu yaş grubuyla ilgili şampiyona düzenleniyor. Federasyon Başkanı Dilek Okuyucu’ya teşekkürler. Bu organizasyonla artistik patende bir zenginlik yaşandı. Erzurum için kazanımdır. Artistik paten için kazanımdır. Burada yapılan bu şampiyonayla artistik patende bir ivme kazanacaktır. Erzurum’da sürat pateni, curling de belirli mesafe kat ettik, artistik patende de artık yol alacağız” diye konuştu.