Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, () - RESSAM Fatih Küçük, günde 5 bin çocuğun susuzluk ve suya bağlı sebeplerden dolayı yaşamını yitirdiği Afrika'da halkın kullandığı kumaşların üzerine sekiz farklı tablo yaptı. İstanbul'da 29 Temmuz'da açılacak serginin geliriyle, Afrikalı çocuklar için Türkiye'de öldürülen İtalyan sanatçı ve aktivist Pippa Bacca'nın adını taşıyacak bir su kuyusu yapılacak.
Antalya'da resim çalışmalarını sürdüren Samsunlu ressam ve Avangart Sanat Merkezi'nin kurucusu ressam- yazar Fatih Küçük, sokak sanatının geliştirilmesi ve köy okullarının duvarlarını resimleriyle süslediği projelerinin yanı sıra, Afrikalı çocuklar için de bir proje hazırladı. Ressam Küçük; Somali, Sudan, Gana'nın 8 farklı bölgesinde yaşayan halktan, yerine yenileri verilerek gündelik yaşamda kullandıkları kumaşlardan toplatarak, üzerine Afrika halkının su ile ilişkilerinin anlatıldığı 8 tablo yaptı. Bu tablolar, 29 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Çukurcuma İklim Sanat Merkezi'nde açılacak sergiyle sanatseverle buluşturulacak. Sergiden elde edilecek gelirle Afrikalı çocuklar için, 2008 yılında Kocaeli'de öldürülen, Türkiye'de 'İtalyan Gelin', sanat dünyasında 'Pippa Bacca' olarak tanınan 33 yaşındaki Guiseppina Pasqualino di Marineo'nın adını taşıyacak bir su kuyusu inşa edilecek.
BÜTÜN GELİR SU KUYUSUNA
'Su için Afrika' adlı projesi ve sergi hakkında bilgi veren Fatih Küçük, resimler için Afrika'da 3 ülke ve 8 farklı bölgede yaşayan halktan yerine yenileri verilerek, gündelik kullandıkları kumaşların rica edildiğini ve Afrika halkının kullandığı kumaşlara su ile ilişkilerini anlatan 8 farklı tablo yaptığını söyledi. Küçük, serginin bütün gelirini susuzluk ve suya bağlı sebeplerle günde 5 bin çocuğun yaşamını yitirdiği Afrika'ya dikkat çekmek ve ülkemizde tecavüz edilip öldürülen sanatçı Pippa Bacca adına Afrika'da bir su kuyusu inşa etmek için kullanılacağını söyledi.
"Ülkemizde yardım edilecek yer mi bitti" gibi üzücü eleştirilere maruz kalma endişesi taşıdığını da belirten Küçük, "Ülkemiz için fazlasıyla mücadele ediyorum. Dünya ülkemizden ibaret değil. Ülkemiz, güvenli ülke sıralamasında sonlarda yer almakta. Türkiye'nin dışarıdaki 'tehlikeli ülke' imajını yıkmak, burada yaşamını üzücü bir şekilde yitiren Picca Bacca'ya da saygı adına bir şey yapılmasını insan olarak borç bildim. Günde 5 bin çocuğun yaşamına dokunmayı, suya dikkat çekmeyi de borç bildim" dedi.

FOTOĞRAFLI