Aziz ÖNAL/ BİNGÖL, () - BİNGÖL’de faaliyet yürüten 31 sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, yaşanan olayların Kürt halkı için hak aramaya yönelik olmadığını belirterek, "Sorunun TBMM'de meşru yollarla görüşülerek çözüme kavuşturulması gerekmektedir" dedi.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında STK’lar adına konuşan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, bölgede akan kanın durdurulması gerektiğini belirterek, "Bu ülkede yaşayan Türk, Arap, Çerkez, Laz, Kürt ve Zaza vatandaşları olarak, son günlerde artan terör olaylarına karşı ortak tavır koymak için bir araya geldik. Türk, Arap, Çerkez, Laz, Kürt, Zaza ve bu ülkenin farklı etnik kökenlerine sahip insanların, etnik kökenleri farklı olsa da aynı inancın ve aynı medeniyetin insanları olarak, aynı ortak değerlere sahibiz. Bu yaşanan olaylar Kürt halkı için hak aramaya yönelik değildir. Masum insanların katledilerek kin ve düşmanlık tohumlarını ekmeye yöneliktir. Kin ve düşmanlığı sürdürmek ve nifakı yaymak Kürtler'in inancında yoktur. Kürtler'in inancında kardeşlik vardır. Kürt halkı, kin ve düşmanlığı yayan bu terörü kabul etmemektedir" dedi.
Yaşanan sorunların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, meşru yollarla çözülmesi gerektiğini belirten Bayram, "Yıllarca, binlerce insanımızın hayatına mal olan bu terör olaylarının artık tamamen durdurulması ve yaralarının sarılması gerekmektedir. Bu terör olayları, bilhassa Kürtler'i mağdur eden bir cinnet halinin ifadesidir. Terör kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin kınıyoruz ve akan kanların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Devletimizin bütün kurumlarına kadar, topyekün olarak terörün sonlandırılmasını, kan ve gözyaşının akmamasını, anaların ağlamamasını istiyoruz. Bu nedenle terör olaylarının bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Sorunun TBMM’de meşru yollarla görüşülerek çözüme kavuşturulması gerekmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI