Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi.
Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından meclis, bir önceki ayın Meclis Zabıt tutanağının oylanması ile devam etti. Meclis, belediye müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesine geçti.
Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve turizme kazandırılan Taşkuyu Mağarası’nın 15 Nisan 2015 tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Şahin Mahallesi’nde bulunan 731 m2 arsanın taziye evi yapılması için satın alınması da oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Burhanoğulları (Sungurlar) Konağının 10 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Daha sonra komisyonlardan gelen evraklar görüşülüp karara bağlandı.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.
Başkan Can, “Bugün burada bütün meclis üyelerimize ve Sosyal Market açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan gurup temsilcilerine teşekkür ediyorum. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarımızda belli bir noktaya geldik. Açılışımıza icabet eden üç gurubumuza, Kızılay Tarsus Şubesi başkanına, Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. Yarından itibaren dağıtımımıza başlayacağız. İnşallah bizler böyle güzel projelerle ben olarak değil biz olarak, MHP, CHP, AKP olarak değil, ortak paydamız Tarsus olarak elbirliğiyle böyle güzel projelere imza atmayı temenni ediyorum. Burhanoğulları(Sungurlar) konağının ileriki günlerde açılışı yapılacak, Takbaş yolunun istimlak çalışmalarına büyükşehir tarafından başlandı, köprüler ve yollar yapılıyor. Bereket Çorbası dağıtımımız devam ediyor ve büyük ilgi görüyor. Önümüzdeki günlerde de projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.