Hatay’da görev yapan Dr. Serdal Kanuncu, kanserle mücadeleye dikkat çekmek için kampanya başlatarak saçlarını kazıttı.
Sosyal paylaşım sitelerinde saçlarını kazıttığı videoyu paylaşan Dr. Serdal Kanuncu, ilgi odağı oldu. Çektiği videoyla gündeme gelen ve 2 hafta önce bu eylemi gerçekleştirmeye başladığını ifade eden Dr. Serdal Kanuncu, “Kanser hastalığına dikkat çekmek için özellikle, yaz aylarında yapılan kas hastaları için yapılan eylemlerin aksine kışın saç kestirme yani saç kazıtma eyleminde bulundum. Sağlık çalışanları olarak özellikle kanser hastalarının yanında olduğumuzu hissettirmek adına, yalnız olmadıklarını belirtmek adına ’kanser hastaları yalnız değilsiniz’ adı altında paylaşımlarda bulunduk” dedi.
Bu çalışmayı kanser hastaları ile empati kurmak için başlattıklarını ifade eden Dr. Serdal Kanuncu, ”Bu empati çalışmasını kanser hastaları ve yakınları için işledim çünkü, geçirdikleri bu travmatik süreç onları biraz daha mutsuz edebiliyor, yalnızlaştırıyor, toplumda öteki hale getirebiliyor. Bir hekim olarak böyle bir çalışma yapmak istedim. Umarım bir nebzede olsa Türkiye’de ve dünyada yaşayan kanser hastalarının yanında olduğumuzu göstermişizdir” diye konuştu.
Hazırladığı videonun oldukça ilgi gördüğünü belirten Dr. Kanuncu, ”Görüntülerde bu konuya ilgi duyan başta kendi meslektaşlarımı ve halkımızı davet etmiştim. Yavaş yavaş benim gibi saç kazıtanlar oldukça arttı. Kanser hastalığı duyarlılık gösterilmesi gereken bir konu çünkü hastalık yaygın bir şekilde artmaya başladı” dedi.