Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) işbirliğiyle düzenlenen Dünya Su Günü etkinliklerine katılan çocuklar, su deneylerinden su tasarrufu yöntemlerine, su üstüne sanattan su ürünleri konulu interaktif sunumlara varan çeşitlilikte bir eğitimden geçerek “Suyuma sahip çıkacağım” sözünü verdiler.
18, 19 ve 20 Mart 2015 tarihlerinde yapılan Dünya Su Günü etkinliklerine Faik Erbağı İlkokulu’ndan 200, ÇODAM atölyelerinden 50 olmak üzere toplam 250 çocuk katıldı. Etkinliğin ilk gününde TEMA Vakfı suyun en korkutan hali olan “Yok Hali”nde yaşamın nasıl etkileneceğini anlatan ve su kaynaklarını korumanın önemine dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yaptığı şaşırtan su deneylerini izleyen çocuklar, suyla ilgili bilimsel prensipleri ve ilginç bilgileri öğrendiler.
İkinci gün çocuklar, “Su Üstüne Sanat” atölyesinde resim öğretmeni Lale Avcıdırlar’ın ebru performansını ilgi ve merakla izlediler. Ardından bazı deniz canlılarını keçe üzerine çizip keserek, çantalarına, anahtarlıklarına ve evlerine süs eşyası yaptılar. ASKİ’nin “Su Tasarrufu Eğitimi Projesi” çalışması olan Askids ekibinin eğlenceli sunumuyla su tasarrufu yöntemlerini öğrenen çocuklar, hep bir ağızdan “Suyuma sahip çıkacağım” sözünü verdiler.
Etkinliğin üçüncü gününde Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ercüment Genç, “Su, su ortamları ve su ürünleri” konulu interaktif bir sunum yaptı. Daha sonra “Keçeden su canlıları yapımı”, “Şaşırtan su deneyleri” ve “Su canlıları inceleme” istasyonlarındaki etkinliklere katılan çocuklar, eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığını yaşadılar. Etkinlikler boyunca AOÇ Elmacık Su ve ASKİ sponsorluğunda dağıtılan suları içen çocuklar, TRT Çocuk Kanalı’nın “Haberin Olsun” programına da konuk oldular.
H2O Günleri kapsamında ÇODAM’da açılan deniz canlıları sergisi de büyük ilgi çekti. Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nden getirilen doldurulmuş ve kemikleri çıkarılmış balıklar, balık iskeletleri ve formaldehit içinde bozulmadan yıllardır bütünlüğünü korumuş farklı deniz canlılarından oluşan sergi 3 gün boyunca ÇODAM’da sergilendi.
Etkinliklerin sonunda katılan tüm çocuklara ve öğretmenlerine katılım ve teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler sunuldu.