ARTVİN (AA) - Artvin'de, şehidin iki çocuğuna tablet bilgisayar hediye edildi.

Vali Kemal Cirit, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne 4 Ekim 2008'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir'in annesi Nazmiye, eşi Fatma ve çocukları Mert ile Nur Nisa Aydemir'i makamında kabul etti.

Şehidin yakınlarıyla sohbet eden Cirit, devletin kapılarının her zaman şehit ve gazi yakınlarına sonuna kadar açık olduğunu belirterek, "Bayrağı, görevi ve kutsal bildiği vatanı uğruna korkusuzca canlarını vererek mertebelerin en yükseğine ulaşan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa, ailelere başsağlığı diliyorum" dedi.

Anne Nazmiye Aydemir, oğlunun terhisine 3,5 ay kala şehit düştüğünü anımsatarak, "Oğlum, askerde girdikleri çatışmada şehit düşen arkadaşının isminin hiç göremediği oğluna konulmasını istemişti. Oğlum şehit olduğunda, torunum 40 günlüktü. Çok büyük acılar yaşadık. Allah bu terör belasından ülkemizi, devletimizi ve milletimizi korusun. Bizler yandık, başkaları yanmasın. Bir oğlum vardı, onu da vatana şehit verdim. Vatan, millet sağolsun" diye konuştu.

Şehidin eşi Fatma Aydemir ise en büyük üzüntüsünün, eşinin oğlunu bir kez bile görememesi olduğunu kaydetti.

Vali Cirit, konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Halk Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen, "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi" kapsamında şehidin çocuklarına tablet bilgisayar hediye etti.

Ziyarette, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Asım Kaya, Halk Bankası Müdürü Sevgi Yaprak ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi Sorumlusu Yavuz Özdemir de yer aldı.