Üniversite Öğrencisi Özgecan’ın vahşice katledilmesine tepkiler çığ gibi devam ediyor. Çukurova Üniversiteli akademisyenler ve öğrenciler de Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KADAUM) öncülüğünde merkezi kafeterya önünde açıklama yaptı.
Öğle saatlerinde merkezi kafeterya önünde toplanan Akademisyenler cübbelerini giyerek öğrencilerle birlikte Özgecan’ın katledilmesini kınadı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel’inde katıldığı basın açıklamasını KADAUM Başkanı Prof. Dr. Gülseren Ağrıdağ yaptı.
Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır KADAUM olarak dile getirdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Ağrıdağ, erkek şiddetine karşı caydırıcı önlemlerin alınmasını ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliğini yıllarca savunduklarını söyledi.
Son 10 yıldır ülkemizde kadın cinayetlerindeki ve kadına uygulanan şiddetteki artışın azımsanamaz, küçümsenemez ve münferit kabul edilemez olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ağrıdağ konuşmasına şöyle devam etti:
“Kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için kadını değersizleştiren ve ikincil konuma sokan siyasi ve sosyal söylemlere son verilmelidir. Öldürülen yada şiddete uğrayan kadınların giydikleri, makyajları, eve gelme saatleri, cep telefonuyla sıkça konuşmaları, çalışıyor olmaları gibi nedenler tahrik sayılmamalı. Toplumun en savunmasız bırakılmış kesimi olan kadın ve çocukların, yaşam hakkına yönelen suçlar gereğince cezalandırılmalıdır. Özgecan gibi yüzlerce masum kadınlarımızın katledilmesini yüreğimizdeki yaralarla kınıyoruz. Ülkemizdeki tüm kadın ve erkeklerin ve sorumlu makamların her türlü şiddet söylemine son vermelerini acilen talep ediyoruz.”