CHP Aydın Milletvekili 25. Dönem milletvekili aday adayı Prof Dr. Metin Lütfi Baydar, partisinin Efeler örgütü üyeleriyle bir araya geldi. Partililere CHP iktidarında vatandaşa sunulacak hizmetleri anlatan Baydar, kendi milli eğitim bakanlığı döneminde de müfredatın değiştirilip, atanamayan bütün öğretmenlerin atanacağının sözünü verdi.
Menderes Park Tesislerinde CHP Efeler İlçe örgütü üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Metin Lütfi Baydar, Örgütün kantarından geçmeden siyasetçi olunmayacağını dile getirerek, “Milletvekili seçildikten sonra sürekli örgüt ziyaretleri yaptım. Özellikle çok az oy aldığımız yerlerde dolaşıyorum. Bize çok fazla sempati olmayan yerlerde gezindik. Cuma kıldım, iftarlara katıldık, teravihlere gittik. Bizim de elhamdülillah Müslüman olduğumuzu bu ülke için bir şeyler yapmaya çalıştığımızı anlattık. Siyasetin samimiyetten geçtiğini düşünüyorum. Vatandaşın kalbine girdiğimiz zaman oyunu almak mümkün. Oy vermeyen insanlara ulaşacağız. Evlerine gidip kahvelerini içeceğiz” dedi.
‘KAPANAN BÜTÜN KÖY OKULLARI AÇILACAK’
Son dönemde AK Parti’nin ciddi bir düşüş içerisinde olduğunu dikkat çeken Baydar, “AKP’nin kendi anket firmaları dahi yüzde 39’lara düştüğünü söylüyor. Siyasette düşüş başladı mı bunu kimse durduramaz. CHP ise yükselişte. Bu yükseliş yakasından paşasından asılmak ile durdurulamaz. Örgüt kararını vermiş. Ben kendimi örgütüme emanet ediyorum. Benim için önemli olan 7 Haziran. 7 Haziran yolu CHP iktidarı ile sonuçlanacak ve bende kendimi milli eğitim bakanı olarak görmek istiyorum. Buradan rekor oy alarak Aydın’a bir bakanlık talep edeceğiz. Milli eğitim bakanı olarak ilk olarak müfredatı değiştireceğim. Hiç bir yönetmeliği değiştirmeden AKP yalaka ve yardakçılarını cımbızla tutup kenara bırakacağım. Kapanan bütün köy okullarını açacağız. Atanamayan ne kadar öğretmen varsa barajı geçenlerin atamasını yapacağız. Bütün bu saydıklarımın olması için iktidar olmamız lazım. Örgütümün de 29 Martta benim elimden tutması gerekiyor. Gün el ele tutuşup seferberlik yapmışçasına çalışma günüdür. Gün oturma günü değildir” ifadelerini kullandı.
‘SOSYAL YARDIMLAR İKİ KATINA ÇIKACAK’
CHP iktidarında halka nelerin beklediğini anlatan Metin Lütfi Baydar, “CHP iktidarında şimdiden 5 şeyin sözünü veriyoruz. Öncelikle sosyal yardımlar iki katına çıkacak. 300 TL devlet yardımı alan bir kimseye 600 TL yardım yapacağız. İkincisi emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. İnsanımız bayramını bayram gibi kutlasın. Üçüncüsü ekmeğini mazot yakarak kazanan insanlardan ÖTV’yi kaldıracağız. Şuanda benzin üzerindeki ÖTV yüzde 40. Taksicimiz, çiftçimiz minibüsçümüz aldığı mazotun faturasını ay sonunda devlete verip ödediği yakıt parasının yüzde 40’nı geri alacak. Dördüncüsü askeri ücretinin aldığı maaş üzerindeki bütün vergileri kaldıracağız. Buda bin 400 TL maaş demek. Buna bağlı olarak da bir intibak yasasıyla diğer memur ve emeklilerin maaş düzenlemesi yeniden yapılacak. Son olarak kredi ve kredi kartı borçlarının faizlerini devlet üstlenecek. Toplumumuzda maalesef kredi ve kredi kartı borcu olmayan insanımız kalmamış durumda. Toplum için beyaz bir sayfa açacağız” ifadelerini kullandı.