Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G-20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları ile bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, dünyanın en güçlü bürokratlarından biri olan Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen ile görüştü.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bugün sona erecek olan Türkiye’nin Dönem Başkanlığında G-20 Gündemi Konferansı kapsamında G-20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları ile İstanbul’da bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin Dönem Başkanlığında G-20 Gündemi Konferansı kapsamında, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Dünyanın en güçlü bürokratlarından biri olan ve 15 trilyon doları yöneten Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen de konferansa katılmak için İstanbul’a geldi. Yellen, İstanbul’da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile bir araya geldi.