Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölücü terör örgütü mensuplarının Bitlis’te gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt’un Ankara Sincan’daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de hazır bulundu. Şehidin baba evinin bahçesine Sincan Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırında şehidin yakınları ile bir araya gelen Akar, şehidin babası Hacı Musa Bozkurt ile kısa süre sohbet etti. Şehidin ruhu için okunan dualara eşlik eden Akar, taziye çadırında bulunan şehit yakınlarına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizin yüksek hedeflerine inanmış, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanmış gerçek evlatlarıyla bu hainlerin hiçbir alakası, hiçbir ilgisi yoktur. Elimizden geldiğince şanlı tarihimizin, silahlı kuvvetlerimizin kahramanlık, fedakarlık destanına sahne olan tarihimize layık olarak ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ölürsek şehit, kalırsak gazi diye gece, gündüz mücadelemizi devam ettireceğiz. Allah bizi utandırmasın.”
Şehidin baba evinden ayrıldığı sırada vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaşan Orgeneral Akar, vatandaşları selamlayarak taziye evinden ayrıldı. Taziye evinin önünü dolduran vatandaşlar Akar’ın ardından “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türk’üm diyene” şeklinde sloganlar attı.